Loading...

Self-Paced Cursus Navigeren met zon, maan, planeten en sterren

Cursus Astronavigatie

Offshore's Self-Paced Cursus Astronavigatie

Navigeren met behulp van de zon, maan, sterren en planeten. Met de sextant is het mogelijk, maar slechts weinigen begrijpen de werking ervan. Is het nog nuttig om aan astronavigatie te doen?

Het antwoord van Offshore is duidelijk: Het is een voorbereiding op het examen Yachtnavigator, het is verplicht door de ISAF om deel te nemen aan bepaalde categorie A wedstrijden maar het is vooral leuk en boeiend om te doen! De sextant is trouwens helemaal niet zo moeilijk te hanteren als men wel denkt. Door gebruik van de HO- 249 tafels, ontwikkeld voor de piloten van de Tweede Wereldoorlog, kan men op een eenvoudige manier aan astronomische positiebepaling doen.

Offshore's Online Learning Management Systeem

Sfeerbeelden

Praktische Cursusinformatie

Offshore's Online Learning Management System (LMS)

Offshore's LMS is een web-based interactief Learning Management System. Met een login volgt u de lessen met behulp van uw PC, Mac, Tablet of zelfs uw smartphone. Software installeren is niet nodig. U hebt enkel een scherm en geluid nodig om de lessen te kunnen volgen. U kan de onderwerpen meermaals volgen. Uw vooruitgang in de cursus wordt bijgehouden wanneer u de cursus onderbreekt.

Lesduur - lesonderwerpen

De cursus Astronavigatie bevat een 15-tal uren aan videomateriaal, gecombineerd met de nodige documenten.
Lesonderwerpen: Praktisch gebruik van de Sextant - De Middagbreedte - Navigeren met de Zon, de Maan, de Planeten en tenslotte de Sterren. De oefeningen en de opgeloste oefeningen zijn in downloadbaar formaat verweven tussen de video's. De links naar de Nautical Almanac en de HO-249 tafels, die gratis beschikbaar zijn op het internet, worden tijdens de cursus meegedeeld zodat u ten gepaste tijde het juiste document downloadt en niet 'verdrinkt' in de tabellen.

Prijs

Het lesgeld voor een login van vier maanden bedraagt €225 per persoon, Offshore cursusboek inbegrepen. Het boek wordt per post opgestuurd. Als u oud-cursist bent en ooit de cursus Astronavigatie volgde, is de prijs €110 (zonder cursusboek) voor een login van vier maanden. Wenst u enkel met de zon te navigeren, zonder de HO-249 tafels te moeten gebruiken, is de prijs €135 inclusief het cursusboek. Voor 'Sun Only' herhalers bedraagt de prijs €90 (zonder cursusboek).
Verzenkosten in België bedragen €8. Reken €10 extra verzendkosten naar Nederland, Frankrijk of Duitsland.

Lesmateriaal

Alle nodige tabellen, plotsheets, worksheets zijn gratis beschikbaar op het internet. Onnodig om deze op voorhand te downloaden, tijdens de lessen wordt uitgelegd waar je ze kan vinden. Voor het oplossen van de oefeningen zijn een eenvoudige rekenmachine, een Breton Plotter en een passer aangewezen. 

Vereiste voorkennis

Basiskennis kustnavigatie is vereist. U moet in staat zijn om te werken met de zeekaart en peilingen met verzeiling uit te werken. Als u deze basiskennis niet beheerst, volgt u best een (opfrissings)cursus Zeevaartkunde. Zie hiervoor de cursus Yachtman. Kennis van getij en stroming zijn niet nodig.

Oefeningen

Zowat alle oefeningen worden stap voor stap opgelost tijdens de videocursus. Van alle oefeningen worden de uitgewerkte oplossingen aan de cursist ter beschikking gesteld in downloadbaar formaat.

Extra materiaal

HO-249 tafels en de Nautical Almanac zijn gratis te downloaden op het internet. Maar er zijn ook handige elektronische almanacs beschikbaar voor gebruik op tablets. Klassieke tabellen in boekvorm kunnen worden geleverd op bestelling. Contacteer ons gerust voor advies!

Burgerlijk Ingenieur en Yachtnavigator Tom Robeyn ontwierp een cursus die het mogelijk maakt om eenieder met een sextant en de HO249 tafels te leren werken. De onderbouwende theorie is duidelijk uiteengezet en werd bewust kort maar volledig gehouden. Elk hoofdstuk is voorzien van een volledig uitgewerkte type- oefening, zodat de vergeetachtige navigator zijn kennis terug even kan opkrikken in het begin van het seizoen. Door een uitgekiende lesstructuur, in combinatie met Offshore's online Learning Management System (LMS) en vele praktische oefeningen, is het voor een pleziervaarder met basiskennis navigatie mogelijk om de kunst van de Astronavigatie helemaal op eigen tempo aan te leren.

Vragen over de cursus? Contacteer ons

Het voordeel van Self-Paced vs. Live Online

De Self-Paced opleiding heeft vele voordelen:

  • Je bepaalt zelf wanneer je les volgt
  • De materie is opgesplitst in hapklare stukken
  • Op het juiste moment download je oefeningen en opgeloste oefeningen
  • Je kan de lessen herhalen zo vaak je wil (tot de login verstrijkt)
  • De beeldkwaliteit van de les is minder afhankelijk van je internetverbinding, in tegenstelling tot Live Online lessen waar alles live wordt gestreamed
  • De cursus is doorgaans veel uitgebreider dan bij een Live versie omdat er meer tijd beschikbaar is om de materie uiteen te zetten
  • Vragen uit voorgaande live cursussen worden mee verwerkt in de Self-Paced cursus, waardoor deze rijker is aan praktische 'tips&tricks' dan bij de Live versie
  • Leertechnisch gezien is het beter om de verwerking van de materie te spreiden over meerdere dagen in plaats van in avondsessies van 3 uur.
  • Wil je geziene leerstof herhalen? Gewoon even herbekijken!

Meer info

Hebt u nog vragen? Wenst u een demonstratie? Contacteer ons gerust!

We zijn geen robots: inschrijven verloopt via het inschrijvingsformulier, waarna we u per mail contacteren en de verzending van uw cursusboek en uw logingegevens regelen.

Ja, ik schrijf me in!

Inschrijving Online Cursus Astronavigatie